2016 Yılı KPSS Mühendislik Alımı Durumları

TCDD genel müdürü Ömer YILDIZ, yerine vekalet etmek amacıyla atanan Ömer APAYDIN görevine 14 Nisan tarihinde başlamıştır. 2015 yılındaki 1. alımlarda genel müdürlüğün değiştiği söylenerek alım yapılamamıştı. 2. alımlarda ise atanacak mühendislerden aniden bir İş Güvenliği Sertifikası istenmiş bu yüzden bir çok mühendis 1 yıl kaybetmiştir. Bu sertifikayı almak için uğraşan mühendislerin 2016 yılında da bir sürpriz ile karşılaşma ihtimalleri bulunmaktadır. 2014 de sınava giren mühendislerin 2 yıl kuralı dolayısıyla elde edecekleri 2016 hakkı üzerinde tekrar bir mağduriyet doğurmaması için TCDD‘nin alımlarında daha yüksek bir sayı belirlemesi ve son dakika değişikliklerinden vazgeçmesi gerekmektedir.

Elektrik-Elektronik mühendisleri için ise durum daha içler acısı gibi görünmektedir. 2016’nın ilk atamalarında bir çok kurumun merkezi atamadan çıkıp kendilerinin alıma gitmesi KPSS’yi Elektrik-Elektronik mühendisleri için gereksiz bir sınava dönüştürüyor. Gelelim TEDAŞ’a, en son işçi alımlarını 2014 yılında yapan kurum 2 yıl aradan sonra alım yapabilecek olması bir çok mühendis için umut kapısı olarak hala yerini korumaktadır.

Belki de tüm mühendislikler içinde en çok atanmaya ihtiyaç duyan mühendislik olan, Ziraat Mühendisliği ise 100 bin mezunu olup bunlardan 15 bini kendi mesleğini yapamamkta ve işsiz durumdadır. Ve bu sayı giderek artmaktadır. Bu yıl TBMM’de açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK  2071 veteriner,gıda mühendisi ve ziraat mühendisi alınacağını ayrıca 1000 adet sözleşmeli personel alınacağını açıklamıştır. Hal böyle olunca Ziraat mühendisleri için atanabilmek oldukça zor bir hal almaktadır.

Umarız ülkemizde her daim söz sahibi olması gereken mühendisler , bundan sonra biraz daha önemsenip daha fazla değer görebilirler.

Mühendisce

Kpss ile ilgili aradıklarınızı Forumuzda bulabilirsiniz.  TIKLAYIN